úterý 24. listopadu 2015

Špagety,špenát,Pecorino... rychlá večeře

Už pár dní přemýšlím o receptech a dobrůtkách, které uvařím, nafotím a podělím se s vámi o ně. A nemůžu se jich dočkat. Už je to téměr 8 let co jsme se vrátili ze Skotska a doteď mi chybí meznárodní kuchyně. Takže se těším na indické, mexické a thajské dobrůtky a snad se dostane i na něco anglického ;)
Vlastně nevím jak často by se na takový blog měly dávat příspěvky... nechci to tu zahltit každou snídaní, oběděm a večeří :) Ale dnes se manžel vyjádřil, že tato večeře je pro blog jako dělaná a tak je tu ;)
Původně jsme přemýšleli, že si večeři objednáme z nedaleké pizzerie, kterou máme rádi, ale nechtělo se nám čekat a na chleba (i když domácí kváskový) jsme chuť taky neměli. Takže jsem klasicky "vařila z vody" = co je v lednici a mrazáku... Našla jsem slaninu, špenát, smetanu a sýr Pecorino od známých, kteří mají obchod s toskánskýma dobrůtkama v Praze. Výsledek je s těmito surovinami jasný - špagety s rychlou špenátovou omáčkou a sýrem Pecorino...
Dobrou chuť...


Špagety, špenát, Pecorino - 2 porce


špagety (2 porce) 
pár plátků slaniny
220 g listového špenátu (2 kostky  Bonduelle)
100 ml smetany 30%
3 stroužky česneku
1 malá cibule
sýr Pecorino (my měli s chilli)
sůl
pepř



Postup


1. Dáme si vařit špagety.

2. Slaninku nakrájíme na malé kostičky, cibuli na plátky. Vše dám na rozehřátou pánev, olej není potřeba. Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek. Osmahneme a přidáme listový špenát, krapet vody, pepř a špetku soli. Když je špenát prohřátý a voda vypařená zalejeme smetanou, kterou necháme trošku zredukovat.

3. Cca ve chvíli, kdy je hotová omáčka jsou hotové špagety. Takže můžeme servírovat. Nakonec posypeme sýrem. A je to ;)..

Žádné komentáře:

Okomentovat